Het is al weer een half jaar geleden dat we in het Noord-Limburgse Blitterswijck de jaarlijkse familiereünie vierden. Er werd gezellig gezongen, gezwommen, gebowld, gebiljart, gekletst en ook de inwendige mens kwam niets te kort. Bovendien werd het eerste exemplaar van het boekje’De familie Van Els, ‘een warm nest’ aangeboden aan (oom) Leo.

Inmiddels is er genoeg materiaal voor een herziene uitgave, omdat enkelen onder ons gezorgd hebben voor gezinsuitbreiding, dan wel voor een nieuw onderkomen. Aangezien een nieuwe uitgave niet te verwachten is, treft u de nieuwe gegevens, voor zover u ze al niet kent, in deze nieuwsbrief aan.

Dit is de eerste keer dat u de nieuwsbrief ontvangt. Het aantal positieve reacties zal bepalen of u ooit een tweede exemplaar zult ontvangen… De nieuwsbrief biedt ruimte voor al uw nieuws aan de familie. Geïnspireerde familieleden zijn genodigd tot het schrijven van een column. Verzamelaars in de familie kunnen een oproep plaatsen, wie weet levert het iets op?! Oude recepten uit de Wanssumse keuken kunnen toegestuurd worden, een verslag van de fietsvakantie of van de reünie – door een van de (achter) kleinkinderen – is van harte welkom en wat u verder allemaal bedenken kan wordt uiteraard gepubliceerd. Censuur vindt waarschijnlijk niet plaats.

Verschenen in Familiekrant Van Els, nr. 1, oktober 1998.Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.