Een selectie van bekende personen over wie genealogische gegevens te vinden zijn op Genealogie.nu

Dries van Agt

Andreas Antonius Maria (Dries) van Agt (Geldrop, 2 februari 1931 – Nijmegen, 5 februari 2024) was een Nederlandse jurist, hoogleraar, politicus en diplomaat. Hij was van 19 december 1977 tot 4 november 1982 minister-president van Nederland in drie achtereenvolgende kabinetten. Daarvoor was hij minister van Justitie.

Verwante families o.a.: Van Agt, Frencken, Schellens, Wertenbroek, Van de Ven, Lemkes, Goossens, Hohmann.

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (Eisenach, 21 maart (O.S.) 1685 – Leipzig, 28 juli 1750) was een Duits componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij wordt door de meeste muziekwetenschappers beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen en dansvormen uit zijn tijd combineerde, wat veel componisten na hem inspireerde en uitdaagde hem te evenaren.

Verwante families o.a.: Bach, Lämmerhirt, Grabler, Wilcken, Brüll.

Louis Beel

Louis Joseph Maria Beel (Roermond, 12 april 1902 – Utrecht, 11 februari 1977) was een Nederlandse politicus voor de RKSP en later voor haar opvolger de KVP. Hij was tweemaal minister-president van Nederland, in de periodes 1946-1948 en 1958-1959.

Verwante families o.a.: Beel, Rutten, Feld, Emons, Lücker, Freulings, Reijnen, Roosen.

Godfried Jan Arnold Bomans (Den Haag, 2 maart 1913 – Bloemendaal, 22 december 1971) was een Nederlandse schrijver, columnist en mediapersoonlijkheid. Bomans heeft meer dan 60 boeken en vele andere geschriften op zijn naam staan.

Verwante families o.a.: Bomans, Reijnart, Leuven, Beck, Coenen, Kokkelkoorn, Van den Bosch, Hulsink.

Pierre Cuypers

Petrus Josephus Hubertus (Pierre) Cuypers (Roermond, 16 mei 1827 – aldaar, 3 maart 1921) was een Nederlandse architect. Zijn naam wordt vaak in één adem genoemd met het Rijksmuseumgebouw (1876-1885) en het Centraal Station (1881-1889), beide in Amsterdam. Cuypers was echter in de eerste plaats een architect van kerken. Hij ontwierp meer dan honderd kerken, waarvan er ongeveer zeventig werden gebouwd.

Verwante families o.a.: Cuypers, Bex, Van der Steen, Bloemstein, Rulckens, Vermeulen, Haemaekers, Franssen.

Gerlacus van den Elsen

Gerlacus van den Elsen, O. Praem. (Gemert, 1853 – 1925) was een Nederlandse pater van de Abdij van Berne te Heeswijk en is de geschiedenis ingegaan als de ‘Boerenapostel’. Als prior van de abdij wist hij een grote bijdrage te leveren aan een nieuwe structuur voor zijn klooster (de Norbertijnen), die ten gevolge van de Franse Revolutie en de secularisatie van 1803 versnipperd was geraakt. In 1857 is het gemeenschappelijk leven opnieuw aangevangen op het Slotje in Heeswijk. De Boerenapostel Gerlacus van den Elsen heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van het Oost-Brabantse platteland in de tweede helft van de negentiende eeuw.

Verwante families o.a.: Van den Elsen, Jansen, Van Dooren, Van Lijssel, Slits, Van Gerwen, Doreleijers, Verstegen.

Joannes Baptist van Gend

Joannes Baptist van Gend (22 januari 1722 – 8 april 1831), Antwerpse herbergier-koetsier en grondlegger van vervoersbedrijf Van Gend & Loos. In 1796 trouwde hij met Maria Loos, die een herberg, hotel De Kroon, in Antwerpen bezat. Zijn zwager, Petrus Josephus Loos, had een onderneming voor diligences (luxe postkoetsen). In 1809 overleed P.J. Loos en werd zijn bedrijf samengevoegd met dat van Van Gend, zodat de diligenceonderneming Van Gend & Loos ontstond.

Verwante families o.a.: Van Gend, Loos, Schenckens, Gené, Finoulst, Vanhagendoren, Van Doren.

Vincent van Gogh

Vincent Willem van Gogh (Zundert, 30 maart 1853 – Auvers-sur-Oise, 29 juli 1890) was een Nederlands kunstschilder. Zijn werk valt onder het postimpressionisme, een kunststroming die het negentiende-eeuwse impressionisme opvolgde. Van Goghs invloed op het expressionisme, het fauvisme en de vroege abstractie was enorm en kan worden gezien in vele andere aspecten van de twintigste-eeuwse kunst.

Verwante families o.a.: Van Gogh, Carbentus, Vrijdag, Van der Gaag, Van der Veen, Van Velsen, Hennevelt, Nieropperhout.

Audrey Hepburn

Audrey (Adriaantje) Kathleen Hepburn-Ruston (Elsene, 4 mei 1929 – Tolochenaz, 20 januari 1993) was een in België geboren half Nederlandse, half Britse actrice, danseres (zoals zij zichzelf liever dan actrice noemde) en speciaal ambassadeur van het United Nations Children’s Fund (Unicef). In de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw was ze een stijlicoon.

Verwante families o.a.: Hepburn-Ruston, Van Heemstra, Wells, Van Asbeck, Belha, Schütz, De Beaufort, Van Hogendorp.

Toon Hermans

Antoine Gerard Theodore (Toon) Hermans (Sittard, 17 december 1916 – Nieuwegein, 22 april 2000) was een Nederlands cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter. Hij wordt als een van de “Grote Drie van het Nederlandse cabaret” van na de Tweede Wereldoorlog beschouwd, samen met Wim Sonneveld en Wim Kan.

Verwante families o.a.: Hermans, Dullens, Vroemen, Clemens, Schurgers, Kuijpers, Tacken, Kusters.

Gijsbert Karel van Hogendorp

Gijsbert Karel graaf van Hogendorp (Rotterdam, 27 oktober 1762 – Den Haag, 5 augustus 1834) was een Nederlands (liberaal-)conservatief en liberaal politicus, een telg uit het Rotterdamse geslacht Van Hogendorp. In 1813 vormde hij samen met Frans Adam van der Duyn van Maasdam en Leopold van Limburg Stirum het Voorlopig bewind dat de komst van koning Willem I voorbereidde. Van Hogendorp was een van de opstellers van de Nederlandse Grondwetten van 1814 en 1815.

Verwante families o.a.: Van Hogendorp, Van Haren, Clifford, Van Asbeck, Van Heemstra.

Antonie Kamerling

Anthonie Willem Constantijn Gneomar Kamerling (Arnhem, 25 augustus 1966 – Zevenhoven, 6 oktober 2010) was een Nederlands acteur en zanger.

Verwante families o.a.: Kamerling, Van Nispen, Lintner, Trip, Jager, Sander, Calkoen, Van der Lek de Clercq.

Toon Kortooms

Antonius Johannes Kortooms (Deurne, 23 februari 1916 – Bloemendaal, 5 februari 1999) was een schrijver van circa dertig romans, verhalenbundels en kinderboeken, journalist en docent Nederlands.

Verwante families o.a.: Kortooms, Tebaerts, Van Lierop, Smolders, Van Seckelen, Den Ouden, Arts.

Rinus Michels

Marinus Jacobus Hendricus (Rinus) Michels (Amsterdam, 9 februari 1928 – Aalst, 3 maart 2005) was een Nederlandse voetballer en voetbaltrainer. Michels werd in 1999 door de FIFA uitgeroepen tot de beste coach van de twintigste eeuw. Na zijn dood verkoos de Britse krant The Times hem in 2007 tot beste coach van na de Tweede Wereldoorlog. France Football koos hem in 2019 tot beste voetbaltrainer aller tijden.

Verwante families o.a.: Michels, Van Brederode, Welman, Stubbe, Van Beek, Houtlosser, Vissers, Hulsbosch.

Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg, 27 januari 1756 – Wenen, 5 december 1791), doopnaam Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart, was een uit het prinsaartsbisdom Salzburg afkomstige componist, pianist, violist en dirigent. Hij excelleerde in elke courante muziekvorm uit zijn tijd, met name in opera, de symfonie, het pianoconcert en kamermuziek. De muziek die hij als volwassene componeerde, geworteld in Oostenrijkse en Zuid-Duitse tradities maar gekleurd door de Italiaanse opera, kenmerkt zich door haar melodische schoonheid, formele perfectie en rijkdom van harmonie en textuur.

Verwante families o.a.: Mozart, Pertl, Sulzer, Altmann, Harrer, Bauer, Zachner, Weber.

Georges Nagelmackers

Georges Lambert Casimir Nagelmackers (Luik, 25 juni 1845 – kasteel van Villepreux (Frankrijk), 10 augustus 1905) was een Belgisch ingenieur en industrieel, befaamd als de stichter van de Compagnie Internationale des Wagons-Lits alsook een Olympisch kampioen die op de Olympische Zomerspelen van 1900 goud won voor paardrijden.

Verwante families o.a.: Nagelmackers, Orban, Dupont, De Rossius d’Humain, Mouillard, Fabry, Fawe, Florquin.

Willem III Alexander Paul van Oranje-Nassau

Willem III Alexander Paul Frederik Lodewijk van Oranje-Nassau (Brussel, 19 februari 1817 – Apeldoorn, 23 november 1890), Prins van Oranje-Nassau, was koning der Nederlanden en groothertog van Luxemburg van 17 maart 1849 tot zijn dood in 1890. Hij was ook hertog van Limburg van 1849 tot de opheffing van het hertogdom in 1866.

Verwante families o.a.: Oranje-Nassau, Romanov, Hohenzollern, Wurtemberg, Hessen-Darmstadt, Holstein-Gottorp, Waldeck-Pyrmont, Hoynck van Papendrecht.

Anton Pieck

Anton Franciscus Pieck (Den Helder, 19 april 1895 – Overveen, 24 november 1987) was een Nederlands kunstschilder, tekenaar, etser en graficus. Anton Pieck is vooral bekend geworden om zijn romantische tekeningen met levendige taferelen uit een geïdealiseerd nostalgisch verleden en om zijn sprookjesbos in de Efteling.

Verwante families o.a.: Pieck, Neijts, Goffijn, Gerritsen, Dohna, Van Aerssen van Sommelsdijk, Du Fachet van Assendelft, Van Poelvoorde.

Eleanor Roosevelt

Anna Eleanor Roosevelt (New York, 11 oktober 1884 – aldaar, 7 november 1962) was een Amerikaanse politica, diplomate en activiste. Als echtgenote van de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt was ze de langst dienende first lady van de Verenigde Staten, van maart 1933 tot het overlijden van haar man in april 1945. President Harry S. Truman noemt haar de ‘first lady van de wereld’ vanwege haar verwezenlijkingen voor de rechten van de mens.

Verwante families o.a.: Roosevelt, Hall, Bulloch, Ludlow, Barnhill, Tonnelé, Livingston, Van Schaeck.

Rembrandt van Rijn

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (Leiden, 15 juli 1606/1607 – Amsterdam, 4 oktober 1669) was een Nederlandse kunstschilder, etser en tekenaar. Hij geldt algemeen als een van de grootste schilders en etsers in de Europese kunst, en als de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw. Hij vervaardigde in totaal ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen.

Verwante families o.a.: Van Rijn, Van Zuijdbrouck, Van Leijden, Van Bancken, Van Uijlenburgh, Jaegher.

Hanna van de Voort

Johanna Catharina Maria (Hanna) Van de Voort (Meerlo, 26 november 1904 – Utrecht, 26 juli 1956), ook bekend als tante Hanna, was een Nederlands verzetsstrijdster tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze heeft in oorlogsjaren samen met Nico Dohmen en Kurt Löwenstein meer dan honderd Joodse kinderen ondergebracht bij vele pleeggezinnen in Noord-Limburg en zo van deportatie en ondergang gered. Het ging voornamelijk om kinderen die werden weggesmokkeld uit de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam, waar joden werden verzameld voor deportatie. 

Verwante families o.a.: Van de Voort, Everts, Van Hees, Billekens, Hendriks, Jansen, Houben, Baeten.

Terug naar Genealogie.nu