20 websites om je stamboom uit te zoeken

Nieuwsgierig naar je stamboom? Ga aan de slag met stamboomonderzoek! Hier zijn 20 onmisbare websites waarmee je zelf je stamboom kunt uitzoeken, gewoon vanuit huis.

Deze zomer: vier museale tentoonstellingen over schildersfamilie Koekkoek

De familie Koekkoek was vanaf het eind van de 18e eeuw is deze familie met 16 schilders over 4 generaties de grootste schildersfamilie ter wereld.

Onbekende vertaling van René Descartes ontdekt in Leidse Bibliotheca Thysiana

In het archief van de 17de-eeuwse Bibliotheca Thysiana aan het Rapenburg in Leiden ontdekte Erik-Jan Bos een tot dusver onbekende Latijnse vertaling van het baanbrekende boek L’homme (‘De mens’) van René Descartes (1596-1650).

Bartholomeus Johannisz. Bekkers, valkmeester bij den Kooningh van Vrankrijk

Rijnier Fasol trouwt in 1817 met de Valkenswaardse valkeniersdochter Elisabeth Bekkers. Daarmee ontstaat een verwantschap met twee Valkenswaardse valkeniersfamilies, Bekkers en Daems. De vader van Elisabeth is de Valkenswaardse valkenier Bartholomeus Bekkers.

Peter Fasoll, 17e eeuwse bouwmeester uit Graz

Schloss St. Martin werd in 1638 gebouwd (eigenlijk herbouwd) door bouwmeester Peter Fasoll. Op vakantie in Steiermark had ik de kans er een bezoek te brengen.

Dit zijn de 10 beste websites voor tweedehands boeken

Waar kun je het beste tweedehands boeken kopen en verkopen? Ik heb de beste websites op een rijtje gezet op basis van hun score voor kopers én verkopers.

© 2024 Fasol — Ondersteund door WordPress

Thema door Anders NorenOmhoog ↑