Het is vrijdagavond 20 oktober, 23.15 uur. Een donkergroene auto, met daarin twee mannen, een ladder, een emmer plaksel, een rol posters en een borstel parkeert bij een aanplakbord, dat nooit met inachtneming van de verkeersregels bereikt zou kunnen worden. De ladder wordt neergezet, een poster opgeplakt. Twee agenten passeren: “Is die auto van u?”. Na het bevestigende antwoord en de verzekering dat we gelijk weer vertrekken lopen ze door, zonder een bekeuring achter te laten.

Ook in Gouda is de campagne weer in volle gang. Het campagneteam, dat in de gemeenteraadscampagne van maart uitstekend in vorm kwam, is weer uit de startblokken gekomen voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Campagnevoeren is zonder enige twijfel een van de leukste onderdelen van het politieke bedrijf. Affiches plakken, folderen en canvassen: soms voel je je bijna een kwajongen, op een ladder met een emmer plaksel bij een verkiezingsbord. Dat moet je eigenlijk toch eens meegemaakt hebben!

Fragment uit een stukje voor het ledenblad CDA Gouda (november 2006).Ga naar: Waarom ik geen lid van het CDA meer ben

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.