Na zes jaar en een paar maanden neem ik vandaag afscheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. ‘Laatste dagen’ zijn raar. Het is spannend om op de drempel van iets nieuws te staan, en er is weemoed om wat voorbij is.

Ik kijk terug op een mooie periode waar veel geleerd heb en fantastische dingen heb meegemaakt. Toen ik in 2011 begon als eindredacteur hadden we nog een minbuza.nl-website, en een van de eerste klussen was de migratie daarvan naar rijksoverheid.nl. Als liaison tussen de BZ-redactie en de webredactie van rijksoverheid.nl kon ik een bijdrage leveren aan de presentatie van de BZ-onderwerpen binnen die rijksbrede context.

Een van de leukste dingen was het schrijven van artikelen voor het BZ-blad. Twee jaar lang schreef ik een column op de achterpagina: ‘Met de kennis van nu’, waarin een actuele kwestie binnen BZ gekoppeld werd aan iets uit de BZ-historie.
Krenten in de pap waren natuurlijk de NSS-conferentie en de Cyber-conferentie, waarvan ik de hectiek aan den lijve mocht ondervinden.

De directie Communicatie startte een Newsroom, een binnen de rijksoverheid vernieuwend concept waarin de redactiefunctie voortaan gekoppeld was aan monitoring en analyse.En de uitsmijter van deze zes jaar was het prachtige Postenwebproject. De ambassades staan er online weer strak bij met de nieuwe websites op Nederlandwereldwijd.nl en Netherlandsandyou.nl. Websites die binnen de rijksoverheid grensverleggend zijn en waar BZ trots op kan zijn.

Dinsdag 18 april begin ik als senior communicatieadviseur bij de Algemene Rekenkamer. Ik heb er zin in!

Ga naar: Het oranjeboek

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.