Met de stenen van het in 1549 afgebrande Klooster te Stein werd naast het klooster een boerderij gebouwd, de hofstede Kloosterstein. Toen die in 1900 afbrandde, werd in 1903 op dezelfde plek een nieuwe boerderij gebouwd, Kaasboerderij ’t Klooster.

In de Erasmuskamer in de boerderij bevindt zich een klein museum. De lambrisering in deze kamer is naar men zegt gemaakt van de luiken van het voormalige klooster. In de kamer staat onder meer een tafel, waaraan Desiderius Erasmus, die in het Klooster te Stein woonde, gewerkt zou hebben. In de kamer staat bovendien een kinderstoel, die aan Erasmus toebehoord zou hebben.

In de boerderij bevindt zich sinds 1936 een gedenksteen, die aangeeft dat Erasmus hier heeft gewoond.

Op boerderij ’t Klooster wordt op ambachtelijke wijze boerenkaas gemaakt, naast andere zuivelproducten.

Geschreven voor Wikipedia.

Nu je hier toch bent...Het aantal bezoekers aan Fasol.nl neemt ieder jaar toe. We bieden je alle informatie op deze website - artikelen en genealogische database - gratis aan. En dat blijft zo!

Maar met het in stand houden van fasol.nl zijn ook kosten gemoeid, zoals voor hosting en ontwikkelkosten. Als je fasol.nl waardeert, kun je dat laten merken door het doen van een financiële bijdrage.

Op de pagina Samenwerken vind je de mogelijkheden om te doneren of te sponsoren.

Lees ook: