Met de stenen van het in 1549 afgebrande Klooster te Stein werd naast het klooster een boerderij gebouwd, de hofstede Kloosterstein. Toen die in 1900 afbrandde, werd in 1903 op dezelfde plek een nieuwe boerderij gebouwd, Kaasboerderij ’t Klooster.

In de Erasmuskamer in de boerderij bevindt zich een klein museum. De lambrisering in deze kamer is naar men zegt gemaakt van de luiken van het voormalige klooster. In de kamer staat onder meer een tafel, waaraan Desiderius Erasmus, die in het Klooster te Stein woonde, gewerkt zou hebben. In de kamer staat bovendien een kinderstoel, die aan Erasmus toebehoord zou hebben.

In de boerderij bevindt zich sinds 1936 een gedenksteen, die aangeeft dat Erasmus hier heeft gewoond.

Op boerderij ’t Klooster wordt op ambachtelijke wijze boerenkaas gemaakt, naast andere zuivelproducten.Geschreven voor Wikipedia.

Ga naar: Houdoe Erasmus!

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.