Vandaag hebben wij met CDA Gouda Gouwenaar en kerkhistoricus Paul Abels in het zonnetje gezet. Hij ontving van Marco Kastelein (kandidaat voor de Waterschapsverkiezingen) en ondergetekende een Valentijnstaart voor zijn inzet en verdienste voor het behoud van het cultureel erfgoed in Gouda. Dit in het kader van Valentijnsdag: vrijwilligerswerk is voor de samenleving van grote betekenis, aldus het CDA.

Voor mij de eerste gelegenheid dat ik Pauls indrukwekkende bibliotheek van dichtbij mocht bekijken. Als je boekenliefhebber bent: neem vooral eens een kijkje op zijn website!

Goudoloog

Paul Abels is actief voor de historische vereniging ‘Die Goude’ en participeert in de cursus Goudologie. Als Goudoloog heeft de Paul Abels vele Gouwenaren wegwijs gemaakt in de geschiedenis, cultuur en traditie van Gouda. Daarnaast publiceert hij veel over kerkgeschiedenis, Gouda en oude boeken. Vorig jaar ontving hij een Koninklijke onderscheiding voor zijn verdienste.Maatschappelijk initiatief

De provincie Zuid-Holland zet zich in voor het behoud van het erfgoed in Zuid-Holland. Het CDA is echter van mening dat de provincie meer dan nu het geval is oog moet hebben voor maatschappelijke initiatief, voor het werk dat deze vrijwilligers verzetten en hen ondersteunen waar dat kan.

CDA-kandidaat voor de waterschapsverkiezingen, oud-wethouder Marco Kastelein zegt daarover: “Het CDA is van mening dat de provincie, nog meer dan nu het geval is, oog moet hebben voor maatschappelijke initiatieven en voor het werk dat deze vrijwilligers verzetten. Zij moeten worden ondersteund waar dat kan. Vandaar dat we op Valentijnsdag een taart aangeboden hebben aan Paul Abels. Zijn passie en inzet zijn navolgenswaardig!”

Valentijnsdag

Op Valentijnsdag 2015 zet het CDA Zuid-Holland de vrijwilligers in het zonnetje, de dag biedt hiervoor een mooie gelegenheid. In heel Zuid-Holland worden door de CDA-lijsttrekkers voor de Waterschaps- en Provinciale Statenverkiezingen en door kandidaten en lokale CDA-vertegenwoordigers taarten rondgebracht.

Provinciale Statenverkiezingen

Op 18 maart 2015 zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. Ik ben kandidaat voor het CDA in Zuid-Holland. Lijst 4, nummer 19.

Ga naar: Waarom ik geen lid van het CDA meer ben

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.