<< Zondag 24 december 1944

‘s Morgens was ik en nog enige kerkgangers ten huize van Jos van der Sterren. We zongen de H. Mis ‘Puer Natus’. De H. Mis werd opgedragen door kapelaan Verdijk. Na deze H. Mis heb ik bij Van der Sterren het ontbijt gebruikt.

Dinsdag 26 december 1944

Elke geallieerde divisie die maar gemist kon worden, werd naar het Ardennenfront gestuurd. De Duitse dreiging nam ook in Limburg toe en de Maas werd op enkele plekken weer overgestoken. Zo ontstond er bij Wessem op de westoever van de Maas een sterk Duits bruggenhoofd en in Wanssum ontstond het bruggenhoofd Wanssum. Het front bij Susteren kwam na bijna 2 maanden ook weer in beweging. Hier lanceerden de Duitsers een offensief en braken door het front. De aanval werd gesteund door artilleriebeschietingen en de activiteit van de Duitse Luftwaffe nam ook weer toe.Zondag 31 december 1944 >>

 

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.