Art Tatum (13 oktober 1909 – 4 november 1956) was een beroemde jazz pianist, bekend om zijn virtuoze spel en creatieve improvisatie.

 

Arthur Tatum werd geboren in Toledo, Ohio. Sinds zijn geboorte leed hij aan een oogkwaal waardoor hij maar zeer beperkt zicht had. Hij speelde vanaf zijn jeugd piano en speelde professioneel in Ohio voordat hij verhuisde naar New York in 1932.

Tatum werd geinspireerd door zijn tijdgenoten James P. Johnson en Fats Waller, en had een grote invloed op andere jazzpianisten zoals Thelonious Monk, Chick Corea, en Oscar Peterson.

Tatum werd door zijn collega’s gezien als de meest begaafde pianist van zijn tijd, en volgens sommigen als een van de grootste pianisten in welk genre dan ook.

Art Tatum overleed in Los Angeles.

Geschreven voor Wikipedia.

Nu je hier toch bent...Het aantal bezoekers aan Fasol.nl neemt ieder jaar toe. We bieden je alle informatie op deze website - artikelen en genealogische database - gratis aan. En dat blijft zo!

Maar met het in stand houden van fasol.nl zijn ook kosten gemoeid, zoals voor hosting en ontwikkelkosten. Als je fasol.nl waardeert, kun je dat laten merken door het doen van een financiële bijdrage.

Op de pagina Samenwerken vind je de mogelijkheden om te doneren of te sponsoren.

Lees ook: