Ik blog over alles wat ik leuk vind, en dat is tamelijk breed: geschiedenis, politiek, retorica, boeken, muziek.

Deze website lijkt een blog maar ik sjoemel een beetje. Ik heb hem met terugwerkende kracht gevuld met allerhande teksten (totaaloverzicht), die ik in de loop van de jaren heb geschreven. Ze stonden op mijn harde schijf, maar daar heeft immers niemand er wat aan. In die eclectische collectie zijn uiteindelijk een paar rode draden te ontdekken.

  • Ik verzamel antiquarische boeken: de combinatie van geschiedenis en taal, die je vast kunt houden. Vandaar een rubriek Bibliofilie.
  • Na mijn studie Internationale Betrekkingen en een half jaar stage in Brussel, ging ik enkele jaren later aan de slag in het campagneteam van de voorlichtingscampagne ‘De euro wordt van ons allemaal’ bij het ministerie van Financiën (1998-2002). Twee jaar Europavoorlichting bij Buitenlandse Zaken, toen de EU uitbreidde met 10 lidstaten, er Europese verkiezingen en een Grondwetreferendum waren (2003-2005). De interesse in de gebrekkige relatie tussen de Europese bestuurslaag en de Nederlandse burger heeft een serie artikelen over de euro en Europa als resultaat.
  • Naast de grote, internationale geschiedenis heb je de kleine, lokale geschiedenis, zoals genealogie. Al sinds mijn middelbare schooltijd ben ik gefascineerd door stamboomonderzoek. Een leuke en interessante hobby, zeker voor wie (zoals ik) een historische interesse koppelt aan het hebben van een wat exotisch klinkende achternaam. En ondanks die meer dan 25 jaar genealogische activiteit blijft de exacte herkomst van die naam Fasol een raadsel. U vindt hier weerslag van dat stamboomonderzoek. Ik maak gebruik van het genealogisch dataprogramma GensDataPro. De Genealogische database op deze website is gemaakt met de software TNG door middel van het importeren van een Gedcom-bestand. Maar daarnaast is er ook een flink aantal blogs over genealogie.
  • Sinds 1998 woon ik in Gouda. Een stad waar ik geen enkele achtergrond had en waar we destijds louter zijn gaan wonen omdat ik minder ver wilde reizen naar mijn werk. Maar naarmate je er langer woont is het onvermijdelijk: je gaat van die stad houden!
  • Sinds kort waag ik mij af en toe aan wat poëzie.
  • Retorica en taal heeft mijn interesse, en professioneel kan ik die interesse ruimschoots bevredigen in mijn dagelijks werk. Tegenwoordig als eindredacteur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en daarvoor gedurende de drie en een half jaar dat ik speechschrijver van staatssecretaris en later minister van Financiën De Jager was.
  • Inmiddels bevat de website ook een aantal artikelen van andere auteurs, met name mijn vader Romé Fasol. Artikelen van andere auteurs zijn grotendeels gepubliceerd in de Familiekrant Van Els.

Verder lezen: