In de rubriek ‘The Kiosk’ in dagblad Trouw recenseert Jaap de Berg een aantal publicaties, waaronder mijn boekje ‘De toekomst van het Nederlands in de Europese Unie

De Berg schrijft:

“Gevraagd naar een mening over de verengelsing van hun taal zouden vele Nederlanders waarschijnlijk antwoorden: So what? (subsidiair: Who cares?). Dit gebrek aan “zelfbewustzijn met betrekking tot hun taal en cultuur” is er de hoofdoorzaak van dat het Nederlands in Europa niet voor vol wordt aangezien, constateert een recente publikatie van de Taalunie (‘De toekomst van het Nederlands in de Europese Unie’). Het is weliswaar “op dit moment een Europese bestuurstaal, maar nog lang geen algemeen aanvaarde Europese cultuurtaal. Om het eerste te blijven zal het erin moeten slagen het tweede te worden!”, schrijft de Brusselse germanist Roland Willemyns. Hij recommandeert “een zeer agressieve promotie” in binnen- en buitenland en stelt hoopvol vast dat de Taalunie die kant ook lijkt op te gaan.”

De volledige recensie lees je in Trouw.Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.