In de rubriek ‘The Kiosk’ in dagblad Trouw recenseert Jaap de Berg een aantal publicaties, waaronder mijn boekje ‘De toekomst van het Nederlands in de Europese Unie

De Berg schrijft:

“Gevraagd naar een mening over de verengelsing van hun taal zouden vele Nederlanders waarschijnlijk antwoorden: So what? (subsidiair: Who cares?). Dit gebrek aan “zelfbewustzijn met betrekking tot hun taal en cultuur” is er de hoofdoorzaak van dat het Nederlands in Europa niet voor vol wordt aangezien, constateert een recente publikatie van de Taalunie (‘De toekomst van het Nederlands in de Europese Unie’). Het is weliswaar “op dit moment een Europese bestuurstaal, maar nog lang geen algemeen aanvaarde Europese cultuurtaal. Om het eerste te blijven zal het erin moeten slagen het tweede te worden!”, schrijft de Brusselse germanist Roland Willemyns. Hij recommandeert “een zeer agressieve promotie” in binnen- en buitenland en stelt hoopvol vast dat de Taalunie die kant ook lijkt op te gaan.”

De volledige recensie lees je in Trouw.

Nu je hier toch bent...Het aantal bezoekers aan Fasol.nl neemt ieder jaar toe. We bieden je alle informatie op deze website - artikelen en genealogische database - gratis aan. En dat blijft zo!

Maar met het in stand houden van fasol.nl zijn ook kosten gemoeid, zoals voor hosting en ontwikkelkosten. Als je fasol.nl waardeert, kun je dat laten merken door het doen van een financiële bijdrage.

Op de pagina Samenwerken vind je de mogelijkheden om te doneren of te sponsoren.

Lees ook: