De belangrijkste gegevens over de website fasol.nl.

Onderwerpen

Op Fasol.nl staan de onderwerpen genealogie (stamboomonderzoek) en heemkunde centraal.

Maar daarnaast is er aandacht voor een breed scala van (al dan niet) aanverwante onderwerpen.

Bekijk een volledig overzicht van alle artikelen en onderwerpen.

Auteurs

Bovendien is fasol.nl een website geworden waar artikelen van meerdere auteurs te lezen zijn. Ook gastbloggen is mogelijk.

Genealogische database

De genealogische database bevat meer dan 46.000 personen die meer dan 23.000 relaties met elkaar hebben. De genealogische database is geleidelijk tot stand gekomen gedurende de meer dan 30 jaar dat ik mij met stamboomonderzoek bezig houd.

Geschiedenis

Fasol.nl ging van start op 11 januari 2002. Vanaf het eerste moment was de website gebouwd rond het onderwerp genealogie. Gedurende de jaren ontwikkelde de website zich van een plek waar tamelijk statische genealogische overzichten rond de  familienaam Fasol te vinden waren, tot een blog waaraan een uitgebreide doorzoekbare genealogische database is toegevoegd.

Met de introductie van het weblog op 3 november 2010 werd het scala aan onderwerpen steeds breder. Naast genealogie verscheen geleidelijk ook bibliofilie als tweede hoofdonderwerp op het toneel.

Inmiddels is fasol.nl een brede website rond allerlei mogelijke culturele, historische en maatschappelijke thema’s. Genealogie en heemkunde vormen daarbij nog wel de hoofdmoot.

Techniek

Het blog en de hoofdnavigatie is gebaseerd op het WordPress-platform.

Ik maak, voor de verwerking van de genealogische  gegevens op mijn computer, gebruik van het programma GensDataPro. Daarmee maak ik een gedcom-bestand. Voor de presentatie van de genealogische database op de website gebruik ik het platform TNG. Dit programma kan het gedcom-bestand omzetten naar een op de programmeertaal PHP gebaseerde website.

Beide delen zijn met elkaar geïntegreerd in één vormgeving. Dankzij het feit dat TNG gebruik maakt van PHP, kon het genealogische deel van mijn website naadloos geïntegreerd worden met het blog-gedeelte van mijn website, dat draait op WordPress. Het komt erop neer, dat TNG de header en footer ‘leent’ van WordPress, waardoor je alles in dezelfde vormgeving kunt presenteren. De integratie met TNG is geprogrammeerd door Twin Media.

Huisregels

Zoals u zult hebben gezien is het bij de meeste artikelen mogelijk om te reageren. Voor de goede gang van zaken is er een aantal huisregels. Ten overvloede:

De moderator mag reacties verwijderen, aanpassen of een gebruiker toegang ontzeggen tot de website. U gedraagt zich welgemanierd. Een discussie is alleen zinvol als u inhoudelijk op elkaar ingaat en discussieert op basis van feiten. Dit houdt in dat u geen reacties plaatst die:

  • Niets met het onderwerp te maken hebben of respectloos zijn
  • Commerciële links of boodschappen bevatten
  • Seksueel getint zijn
  • Onwaarheden bevatten
  • Illegale activiteiten of links bevatten
  • Provocerend zijn
  • De wet overtreden.

Colofon