Vandaag bracht ik een een bezoekje aan de jaarlijkse boekenmarkt in Dordrecht en kwam terecht in een reportage van de lokale TV.

De boekenmarkt van Dordrecht is één van de grootste boekenmarkten van Nederland. Die van Deventer is bekender en is de grootste. Maar die van Dordrecht vind ik eigenlijk leuker.

Hij is wat minder druk, waardoor het daadwerkelijk mogelijk is om langs de standjes te lopen. Door de drukte is dat in Deventer soms nauwelijks mogelijk. Verder is de tijd in het jaar gunstiger, want die van Deventer valt in de zomervakantie en dan zijn we nog wel eens weg.

Het weer was matig vandaag, hoewel ik aankwam nadat de ergste buien achter de rug waren. Eén concrete opdracht had ik op zak: Donald Duckpocket nr. 203 voor de jongste dochter.Van Bijnkershoek

Nadat die missie was geslaagd, en ik een eerste rondje over de markt had gelopen, keerde ik terug naar een kraam waar ik een mooie collectie oud drukwerk had gezien, tegen halve prijs.

Mijn oog was gevallen op een mooi 18e eeuws bandje, een exemplaar van ‘Verhandelingen van staatszaken, vervat in twee boeken, waar van het eerste handelt van oorlog en vrede. En het twede van zaken van verscheide stof. In het Latyn beschreven … en nu in ’t Nederduitsch overgebragt, door Matth. de Ruusscher’, uitgegeven in Leiden bij Johannes van Kerckhem en geschreven door de Zeeuwse jurist en rechtsgeleerde Cornelis van Bijnkershoek (1673-1743). Dit is de eerste Nederlandse uitgave van Quaestiones juris publici libri duo (1737).

Ik kocht het boek, draaide me om en daar stond een camera van RTV Dordrecht op me gericht. Het resultaat is voor het nageslacht vastgelegd in deze reportage:

Ga naar: Dit zijn de 10 beste websites voor tweedehands boeken.

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.