<< Dinsdag 5 december 1944

Zo konden we onze kinderen toch nog de vreugde van het Sint-Nicolaasfeest verschaffen. Onze gastvrouw stond zelf enigszins getroffen, toen ze deze kindervreugde aanschouwde. Blijkbaar had ze toch spijt, dat ze deze gelegenheid ook niet had aangegrepen, om deze dag tot een blijde kinderdag te maken. Dit had met zeer bescheiden middelen kunnen slagen.

Woensdag 6 december 1944

Theo: ‘Ik herinner me vooral dat we in Vortum-Mullem nauwelijks buiten konden spelen: de weg waar het huis aan lag, was een landweg die een en al modder was, omgeploegd kennelijk ook door tanks etc. Niet ver van het huis stonden achter elkaar een stuk of vier Britse tanks, allemaal kapot. Naar men mij vertelde, getroffen door Pfanzerfausten van SS-ers die zich in schuttersputjes in de weg verstopt hadden.’Donderdag 7 december 1944 >>

 

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.