<< Dinsdag 5 december 1944

Zo konden we onze kinderen toch nog de vreugde van het Sint-Nicolaasfeest verschaffen. Onze gastvrouw stond zelf enigszins getroffen, toen ze deze kindervreugde aanschouwde. Blijkbaar had ze toch spijt, dat ze deze gelegenheid ook niet had aangegrepen, om deze dag tot een blijde kinderdag te maken. Dit had met zeer bescheiden middelen kunnen slagen.

Woensdag 6 december 1944

Theo: ‘Ik herinner me vooral dat we in Vortum-Mullem nauwelijks buiten konden spelen: de weg waar het huis aan lag, was een landweg die een en al modder was, omgeploegd kennelijk ook door tanks etc. Niet ver van het huis stonden achter elkaar een stuk of vier Britse tanks, allemaal kapot. Naar men mij vertelde, getroffen door Pfanzerfausten van SS-ers die zich in schuttersputjes in de weg verstopt hadden.’

Donderdag 7 december 1944 >>

 

Nu je hier toch bent...Het aantal bezoekers aan Fasol.nl neemt ieder jaar toe. We bieden je alle informatie op deze website - artikelen en genealogische database - gratis aan. En dat blijft zo!

Maar met het in stand houden van fasol.nl zijn ook kosten gemoeid, zoals voor hosting en ontwikkelkosten. Als je fasol.nl waardeert, kun je dat laten merken door het doen van een financiële bijdrage.

Op de pagina Samenwerken vind je de mogelijkheden om te doneren of te sponsoren.

Lees ook: