<< Zaterdag 2 september 1944

De wagen van G. Deenen staat weer gereed voor het vervoer van nog 3000 kg. rogge voor bakker Pijnenburg te Vught. G. Deenen, bevreesd dat de Duitsers zijn wagen in beslag nemen, ziet van de reis naar Vught af. Door Wanssum trekken honderden Duitse auto’s, tanks enz. in de richting Wellse veer naar Duitsland. Sommige Weermachtafdelingen verblijven enige dagen te Wanssum en vorderen voertuigen, fietsen, levensmiddelen, paarden, koeien, etc.

Dinsdag 5 september 1944 – woensdag 6 september 1944

Brussel en Antwerpen worden bevrijd. Daardoor hopen velen dat de bevrijding nu snel zou volgen: op Dolle Dinsdag (5 september) bereiken die geruchten een hoogtepunt, maar het zou nog even duren. Op 6 september kondigt het Duitse bestuur in Nederland de uitzonderingstoestand af.Zaterdag 9 september 1944

Een verkenningspatrouille van de Amerikaanse 113th Cavalry Group Red Horse steekt als eerste geallieerde eenheid de Nederlandse grens over in de buurt van Maastricht.

Donderdag 14 september 1944

Maastricht wordt bevrijd.

Zondag 17 september 1944 >>

 

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.