<< Woensdag 6 december 1944

De vijftigste verjaardag mijner vrouw. Des morgens mocht zij de felicitaties van mij en al onze kinderen in ontvangst nemen. Tot iets ‘feestelijks’ was huize Martens blijkbaar niet in staat. Des avonds hadden we een fles wijn, die we sedert 25 november hadden meegesjouwd, onder alle huisgenoten verdeeld. Onze kinderen zongen de gehele avond. Het was toch nog een blijde viering. Onze gastheren en vrouwen kwamen zelf in de goede stemming, want ze verklaarden onomwonden een mooie avond meegemaakt te hebben. Meer en meer groeide het voornemen, om Mullem weer te verlaten. We konden er niet ‘aarden’.

Donderdag 7 december 1944

Paul: ‘In Vortum is ons Moeder 50 jaar geworden en omdat onze Matthieu twee flessen wijn uit onze kelder had meegesjouwd had dit ‘feest’ toch nog een gouden randje! Overigens zaten wij in die eenzaamheid tot onze knieën in de modder. Alles was modder veroorzaakt door regen en tanks! Ik heb nog met de dochter des huizes koeien moeten gaan zoeken, die meest ondergebracht waren in de buurt van Stevensbeek. Mijn andere broers waren blijkbaar te fijn gebouwd voor dit ‘cowboy-werk’ en ik was dus de klos!’Zondag 10 december 1944 >>

 

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.