<< Dinsdag 27 februari 1945

De maand februari is weer verstreken en nog steeds zijn we geëvacueerd te Oirlo. Wel is er vooruitzicht op spoedige terugkeer. De geallieerden zijn met een offensief begonnen tussen Maas en Rijn. Is eenmaal de westoever van de Rijn in hun handen, dan kunnen wij weer terug naar Wanssum. Het leven ten huize der familie Peters is overigens zeer wel te dragen. De voedselvoorziening is weer beter dan de maand januari. Vet, boter en broodrantsoenen zijn verhoogd. Alleen het vleesrantsoen is praktisch nul. Wel hebben we een flinke portie haring, alhoewel zeer duur (± 17 cent per stuk) toegewezen gekregen. Na zovele jaren dit uitstekend voedsel niet meer gezien te hebben, valt dit uitermate in de smaak.

Eenheden van het Amerikaanse Negende Leger bevrijden Roermond en Venlo.

Donderdag 8 maart 1945 >>

 

Nu je hier toch bent...Het aantal bezoekers aan Fasol.nl neemt ieder jaar toe. We bieden je alle informatie op deze website - artikelen en genealogische database - gratis aan. En dat blijft zo!

Maar met het in stand houden van fasol.nl zijn ook kosten gemoeid, zoals voor hosting en ontwikkelkosten. Als je fasol.nl waardeert, kun je dat laten merken door het doen van een financiële bijdrage.

Op de pagina Samenwerken vind je de mogelijkheden om te doneren of te sponsoren.

Lees ook: