<< Maandag 27 november 1944

Te voet ben ik gegaan van Mullem naar Sint-Anthonis, bijna twee uur gaans. Daags daarna was het Sint-Nicolaasfeest. Reeds dagen tevoren hadden de kleinen gevraagd of de goede Sint ook te Mullem zou kunnen komen. Ik stapte voor dat doel een winkel binnen. De winkeljuffrouw bediende de aanwezige klant, een boerin. Grote zakken speculaas verdwenen in de tas. Toen het mijn beurt was, vroeg ik ook naar iets dergelijks, al was het ook slechts weinig. Men wees echter af, want voor speculaas waren geen broodbonnen (deze had ik wel), doch was boter en suiker benodigd. (Dat hadden uitsluitend de boeren). Men kon mij echter nog wel enig speelgoed aanbieden, hetgeen ik dan ook kocht.

Woensdag 6 december 1944 >>

 Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.