<< Maandag 27 november 1944

Te voet ben ik gegaan van Mullem naar Sint-Anthonis, bijna twee uur gaans. Daags daarna was het Sint-Nicolaasfeest. Reeds dagen tevoren hadden de kleinen gevraagd of de goede Sint ook te Mullem zou kunnen komen. Ik stapte voor dat doel een winkel binnen. De winkeljuffrouw bediende de aanwezige klant, een boerin. Grote zakken speculaas verdwenen in de tas. Toen het mijn beurt was, vroeg ik ook naar iets dergelijks, al was het ook slechts weinig. Men wees echter af, want voor speculaas waren geen broodbonnen (deze had ik wel), doch was boter en suiker benodigd. (Dat hadden uitsluitend de boeren). Men kon mij echter nog wel enig speelgoed aanbieden, hetgeen ik dan ook kocht.

Woensdag 6 december 1944 >>

 

Nu je hier toch bent...Het aantal bezoekers aan Fasol.nl neemt ieder jaar toe. We bieden je alle informatie op deze website - artikelen en genealogische database - gratis aan. En dat blijft zo!

Maar met het in stand houden van fasol.nl zijn ook kosten gemoeid, zoals voor hosting en ontwikkelkosten. Als je fasol.nl waardeert, kun je dat laten merken door het doen van een financiële bijdrage.

Op de pagina Samenwerken vind je de mogelijkheden om te doneren of te sponsoren.

Lees ook: