<< Maandag 12 februari 1945

Er gaan geruchten dat geëvacueerden naar België of Frankrijk worden verplaatst. Te Horst, Meerlo, Tienray en Sevenum heeft dit reeds geheel of gedeeltelijk zijn beslag gekregen. Teneinde dit voor mijn gezin te voorkomen ben ik met de heer Peters naar Bureau Militair Gezag gefietst. Ik kan namelijk naar voren brengen, dat mijn aanwezigheid (in verband met kunstmest Wanssum) gewenst is. De heer Mutsaers erkent dit en stelt mij gerust. Jan heeft afscheid genomen en is naar Vught gereisd. Waarschijnlijk treedt hij nu spoedig in dienst. Zo mogelijk komt hij nu voor zijn definitieve afreis nog even terug. Mathieu is per fiets naar ’s-Hertogenbosch, om zich 14 februari te kunnen melden.

Woensdag 14 februari 1945 >>

 

Nu je hier toch bent...Het aantal bezoekers aan Fasol.nl neemt ieder jaar toe. We bieden je alle informatie op deze website - artikelen en genealogische database - gratis aan. En dat blijft zo!

Maar met het in stand houden van fasol.nl zijn ook kosten gemoeid, zoals voor hosting en ontwikkelkosten. Als je fasol.nl waardeert, kun je dat laten merken door het doen van een financiële bijdrage.

Op de pagina Samenwerken vind je de mogelijkheden om te doneren of te sponsoren.

Lees ook: