<< Maandag 11 december 1944

‘s Morgens waren we reeds vroeg klaar voor de reis naar Oirlo. We namen afscheid van de familie Martens, die ons nog wat fruit meegaf. Een zwager onzer gastvrouw bood aan ons per kar reeds een eind richting Oploo te brengen, zodat dit onze grote reis naar Oirlo zou verkorten. Immers, we zouden onze voerman dan reeds tegemoet gaan. Wie we echter ook ontmoetten, niet de bestelde voerman. Al voortsukkelende door de regen, kwamen we tenslotte te Sint-Anthonis aan; nog steeds geen voerman. Ik ging toen te voet naar Oploo en daar bleek, dat men aldaar ons in de steek had gelaten en zonder enig bericht een andere reis had aangenomen. Ik was zeer boos over deze nonchalante behandeling en gaf dit ook onomwonden te kennen. Zo zaten we nu met ons boeltje te Sint-Anthonis. Ik ging te fiets een andere vrachtrijder opzoeken, doch zonder resultaat. Toevallig ontmoette ik echter Paul Timmermans, die voor de volgenden dag met een auto vanuit Gemert naar Wanssum zou gaan. Kost wat kost moesten we deze gelegenheid te baat nemen, om in Oirlo te kunnen arriveren. Weer ging ik naar onze voerman te Oploo, om ons tenminste deze dag nog te Gemert te brengen. Dat lukte, zodoende waren we met zijn allen om half drie op stap naar Gemert. Het paard vorderde zeer langzaam en we kwamen ’s avonds om 7 uur bij Pater Schlegers aan. Daar we ruim voorzien waren van goede levensmiddelen, namen we het er te Gemert na deze zware dag maar eens goed van en zo eindigde deze dag toch nog in zeer opgewekte stemming. De avond werd verder nog een zeer gezellige.

12 december was een donkere en koude (max 5,1°C) dag zonder zon. De lucht was onbewolkt, er was een matige wind (3 Bft).

Woensdag 13 december 1944 >> 

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.