Van mij wordt verwacht dat ik alles over Wanssum weet. Ik probeer op te vangen wat ik zoal van de Wanssummers hoor en wat ik uit de krant “De Limburger” verneem.

Opzienbarende zaken doen er zich momenteel weinig voor.

Als je door het centrum rijdt valt het op dat het verkeer, bijzonder grote transporten, over de weg Venraij – Maasbrug behoorlijk toegenomen is.

Onlangs werd erover gesproken dat het container-vervoer vanuit de Wanssumse haven niet meer uitgebreid mocht worden. De jachthaven ligt vol en omvat nu de vroegere “Zandvang”. Al 50 jaar geleden zei men (burgemeester G. Rutten) dat de Zandvang aan de andere kant van Molenbeek moest komen te liggen.Er is nog één warme bakker in Wanssum. Hij heeft zich gevestigd in het huis van de bakkers Pijpers en heeft het verbouwd tot een soort Pickwick-huis, met strooien dak. Hij bakt lekker brood en speciaal zijn krentenbollen bevallen ons goed. Als ik eens door Wanssum kom, wil Bep graag dat ik even die winkel binnenstap.

Ook is het Maria-kapelletje onder de lindenbomen weer opgebouwd, in traditionele stijl. Vandaag zag ik dat enkele buurmannen bezig waren een mooi rozenperk aan te leggen. Alles vrijwilligerswerk.

In het gebied tussen Postbaan en Beemdweg (achter Broere tot bijna aan de schietbaan) wil men 15 tot 17 woningen gaan bouwen, maar er is nog enig verzet hiertegen, temeer omdat enige bewoners al jaren vrij de achterliggende grond mochten gebruiken.

Wat er met de silo van het Landbouwbelang gaat gebeuren is mij niet bekend. Er zijn wel enkele activiteiten

Voor degenen die het vergeten zijn: de termijn van de rechten op het graf van onze ouders loopt af in 2012. Dat is 25 jaar na het overlijden van ons Moeder.

 

Paul

Venray, september 2006

Verschenen in de Familiekrant Van Els, nr. 15, oktober 2006.

Ga naar: De haven van Wanssum

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.