Henri de Rohan (geboren 1579, overleden 1638) was een beroemde protestant en een van de leidende strategen in Frankrijk in het begin van de 17e eeuw.

Hij werd geboren uit een illuster Frans geslacht. Hij nam deel aan bijna elke slag van betekenis in zijn tijd.

Vanaf zijn jeugd maakte hij studie van geschiedenis. Hij publiceerde enkele boeken op het gebied van geschiedenis en internationale politiek.

Een van de bekendste is Interets et Maximes des Princes et des Estats souverains, anoniem uitgegeven in Keulen in 1639.

Uit dit boek spreekt zijn brede kennis van contemporaine geschiedenis en zijn objectieve oordeel. Het onderwerp wordt systematisch behandeld: in het kort behandelt en verklaart hij alle territoriale claims die de Europese (en enkele Aziatische) staten op elkaar hadden in hun historisch kader. Deze analyse geldt als een van de belangrijkste politicologische geschriften van de 17e eeuw.

Geschreven voor Wikipedia.

Nu je hier toch bent...Het aantal bezoekers aan Fasol.nl neemt ieder jaar toe. We bieden je alle informatie op deze website - artikelen en genealogische database - gratis aan. En dat blijft zo!

Maar met het in stand houden van fasol.nl zijn ook kosten gemoeid, zoals voor hosting en ontwikkelkosten. Als je fasol.nl waardeert, kun je dat laten merken door het doen van een financiële bijdrage.

Op de pagina Samenwerken vind je de mogelijkheden om te doneren of te sponsoren.

Lees ook: