Verschenen in de Familiekrant Familie Van Els, november 2008. Curieus, dat geen schrijfsels zo snel verouderen als dit stukje over sociale netwerken, dat uit het stenen tijdperk lijkt te komen.

Steeds meer mensen hebben een profiel op sociale netwerken op internet. Hyves, LinkedIn, MySpace en Facebook zijn bekende voorbeelden van dergelijke websites.

Deze sites bieden natuurlijk ook een heel goede mogelijkheid om als familie contact te houden.

Ik heb daarom eens nagegaan welke familieleden al op zo’n site te vinden zijn. Hieronder een overzichtje, voorzover ik namen heb kunnen terugvinden. Ik beperk me even tot het voor Nederland belangrijkste vriendennetwerk, Hyves en het belangrijkste zakelijke netwerk, LinkedIn.Hyves

Hyves is gericht op het onderhouden van een vriendennetwerk. Het aanmaken van een profiel is gratis. Het is vooral populair bij studenten en scholieren. Maar ook steeds meer bij oudere generaties. Bijna alle landelijke politici hebben ook een profiel bijvoorbeeld. Er zijn meer dan 5 miljoen leden. Daaronder vinden we de volgende bekende namen:

[…]

LinkedIn

LinkedIn is een online sociaal netwerk dat gericht is op professionals. Er zijn wereldwijd meer dan 20 miljoen geregistreerde gebruikers. LinkedIn groeit de laatste jaren zeer sterk, en binnen Europa met name in Nederland. In Nederland zijn er volgens LinkedIn Corp. 350.000 tot 1 miljoen leden. Het belangrijkste doel van de site is om geregistreerde gebruikers elkaar te laten profiteren van elkaars (zakelijke) netwerk. Dat gebeurt door je te verbinden (connecten) met andere gebruikers die je vertrouwt.

De volgende familieleden heb ik op LinkedIn teruggevonden:

[…]

Dit lijstje vinden jullie hopelijk handig! Stuur elkaar ook door het jaar heen eens een krabbel op Hyves, en ‘connect’ op LinkedIn.

Als je niet op dit lijstje staat, heb ik je gewoon niet gevonden. Het makkelijkste is: stuur een uitnodiging aan de familieleden die wel op dit lijstje staan, dan weten zij je wel voortaan te vinden.

Ga naar: Het einde van Twitter (as we know it)

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.