Als nieuw bestuurslid van het CDA in Gouda mocht ik mij aan de leden voorstellen. Geplaatst in het Ledenbulletin van februari 2000.

Sinds september 1998 woon ik in Gouda. Dat is dus nog maar heel kort. Wij zijn in Gouda gaan wonen nadat ik van werkkring ben veranderd. Ik werk in Den Haag en mijn echtgenote Anja in Utrecht. Gouda ligt dan heel centraal. Bovendien wisten we al dat Gouda in een prachtige omgeving ligt en een gezellig historisch centrum heeft. Dat geldt ook voor onze vorige woonplaats, ‘s-Hertogenbosch. De keuze voor Gouda lag daarmee voor ons voor de hand.

Ik ben 31 jaar oud en ik ben getrouwd. Ik ben werkzaam bij het ministerie van Financiën, als communicatie-adviseur voor de euro-campagne van het Nationaal Forum voor de introductie van de euro. Dat is een enorm grote voorlichtingscampagne, in ieder geval een van de grootste die Financiën ooit gevoerd heeft. ‘De euro wordt tenslotte van ons allemaal’: iedereen krijgt vanaf 1 januari 2002 met de nieuwe munt te maken. In de eerste anderhalf jaar lagen mijn taken met name op de voorlichting richting specifieke aandachtsgroepen zoals gehandicapten, ouderen en allochtonen. Hiervoor bestaat veel aangepast voorlichtingsmateriaal. Sinds dit jaar houd ik mij vooral bezig met de communicatie richting de ‘mede-overheden’, zoals gemeenten. Ook overheden moeten veel werk verzetten om zich voor te bereiden op de komst van de euro. Denk maar aan het omzetten van administraties, automatisering en het aanpassen van de eigen regelgeving. Over twee jaar moeten ook gemeenten dit hele traject hebben afgerond.

Ik ben geboren in Valkenswaard en ik kom uit wat je noemt een katholiek CDA-nest. Aangezien mijn echtgenote lid is van de gereformeerde kerk, zou je kunnen stellen dat ons oecumenische huwelijk wel wat heeft van het CDA in het klein. Hoewel er best verschillen bestaan in traditie en cultuur, merken wij dat de overeenkomsten overheersen als je kijkt naar de inhoud.Mijn vader heeft altijd gewerkt in het openbaar bestuur en de politieke belangstelling kreeg ik zo met de paplepel ingegoten. Ik ben sinds mijn studententijd CDA-lid. In ‘s-Hertogenbosch was ik eveneens bestuurslid. In Gouda ga ik mij bezighouden met de publiciteit voor het CDA.

Ga naar: Waarom ik geen lid van het CDA meer ben

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.