Het gebeurt niet zo vaak dat een genealogisch idee viral gaat. Toch gebeurde dat met een idee van de Amerikaanse genealogische blogger Paul Hawthorne. Hij bedacht een simpel Excell-sheetje, waarin hij van 5 generaties voorouders de staat vermeldde waarin ze geboren waren.

Een geografische kwartierstaat, zogezegd.

Hij postte het ding op Facebook, en al gauw ging iedereen los met zijn eigen ‘Geneachart’. De sociale media stonden er in maart-april 2016 vol mee. Zoek maar eens op Twitter op de hashtag #MyColorfulAncestry voor voorbeelden.

Ik spring natuurlijk wat laat op de bandwagon. Maar ach, op de radio draaien ze ook wel eens een plaatje dat net uit de hitparade verdwenen is, nietwaar?Ik heb de chart van mijn kwartierstaat uitgebreid tot 6 generaties. Gewoon, omdat het kan.

geneagram

Wat mijn overzichtje bijzonder maakt is, vind ik, dat de plaatsen allemaal dicht bij elkaar liggen. Al mijn voorouders komen uit Zuidoost-Brabant en net over de grens (vaderszijde), danwel Noord-Limburg (moederszijde).

Die plaatsen heb ik, als extraatje, op een Google Maps-kaartje gezet, dat bovenaan deze pagina staat. Misschien wordt dat een nieuwe rage?

Ga naar: Kwartierstaat – maak een overzicht van al je voorouders

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.