Deze tekst op de uitnodiging ter gelegenheid van de gouden bruiloft van Tilly en Romé Fasol vertelt iets over de geschiedenis van de feestlocatie en de jonge jaren van de bruid.

Restaurant Hoeve De Boogaard in Geijsteren

De adellijke familie, woonachtig op het kasteel van Geijsteren, bezat een aantal boerderijen. Die zijn nog herkenbaar aan luiken met de heraldische kleuren wit en zwart. Prominent gesitueerd lag tussen het dorp en het kasteel “hoeve De Boogaard”. De familie De Weichs de Wenne bezat grote invloed in dorp en regio, niet alleen door hun adellijk bezit, maar ook door het feit dat baron Joseph voor en na de oorlog er het ambt van burgemeester bekleedde.

In die periode werd het gemeentebestuur geleid door de burgemeester, de loco-burgemeester/wethouder Piet van Els (de vader van Tilly) en wethouder Frans Geurts, de boer die op De Boogaard zijn bedrijf had. Gedrieën hebben zij Wanssum “op de kaart gezet”: het Landbouwbelang, facilitering van de oversteek over de Maas (bij Well), maar ook de aanleg van de haven in Wanssum. Besluitvorming over die laatste aangelegenheid had alle aspecten van creatief beleid en de bestuurlijke romantiek van de borreltafel. Respect verbiedt ons daarover mededeling te doen. Zeker is dat, als de muren konden spreken in deze sfeervolle ruimten van De Boogaard, er stof zou zijn voor een streekroman.

Als kind wist Tilly hier niet van. Zij speelde onbekommerd en zwom en schaatste hier in de natuur. Bij “d’n omgevallen boëm”, aan de Maasoevers en het wondermooie Rozendaal. Haar jeugd verblijdde haar en vandaag is zij de gouden bruid!Ga naar: Dorp aan de frontlinie; oorlogsdagboek van Piet van Els

Waardeer dit artikel!

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je deze website in stand houden. Steun fasol.nl met een donatie op NL87ASNB8821079104 t.n.v. Antiquariaat Fasol, onder vermelding van ‘Donatie fasol.nl’.