Adrien Baillet (geboren Neuville en Hez, bij Beauvais in 1649, overleden Parijs, 1706) was een Franse geleerde uit de 17e eeuw.

Hij werd geboren in een arm gezin, maar de Cordeliers de la Garde namen hem op in hun klooster en bevorderden zijn toelating tot het College de Beauvais, waar hij leraar in humaniora werd. Hij werd priester gewijd in 1676.

Na vier jaar vetrok hij naar Parijs waar hij bibliothecaris werd van Lamoignon. Zijn leven wijdde hij aan studie en afzondering. Hij maakte een catalogus van de bibliotheek en schreef talloze boeken over eruditie (bijv. het curieuze ‘Des enfants célèbres’ (1688)), religie (de belangrijkste categorie) en geschiedenis.

Tot die laatste groep behoort ook ‘Histoire de Hollande’. Histoire de Hollande werd anoniem gepubliceerd in 1698 te Parijs onder de naam M. de la Neuville.

Geschreven voor Wikipedia.

Nu je hier toch bent...Het aantal bezoekers aan Fasol.nl neemt ieder jaar toe. We bieden je alle informatie op deze website - artikelen en genealogische database - gratis aan. En dat blijft zo!

Maar met het in stand houden van fasol.nl zijn ook kosten gemoeid, zoals voor hosting en ontwikkelkosten. Als je fasol.nl waardeert, kun je dat laten merken door het doen van een financiële bijdrage.

Op de pagina Samenwerken vind je de mogelijkheden om te doneren of te sponsoren.

Lees ook: